dimecres, 25 de maig del 2016

FRUITS SECS...

Els fruits secs amb closca són rics en fibra, en minerals com el magnesi, el calci, el ferro i el fósfor. També contenen vitamines B1, B2, B5, B6, B9, E i PP. 
És necessari coneixer els beneficis d'alguns fruits secs amb closca sobre la salut. L'ametlla és un antisèptic natural per al budell, i alhora és bo per l'equilibri nerviós. Contribueix a cobrir les necessitats diàries de proteïnes, fibres, vitamines i minerals. L'ametlla juga un paper important en la prevenció de certs tipus de càncer, malalties coronàries i cataractes.
En referència a l'avellana, és rica en vitamina B9, necessària per la renovació de les cèl.lules, i aporta magnesi, que és molt útil per la contracció muscular. Les nous són reconstituients i molt recomanables per l'anèmia, sobretot en nens i persones ancianes. Per altra banda el festuc ofereix una funció protectora del sistema cardiovascular.


Qui té la sort de poder seure sota un ametller i menjar-los allà mateix és un privilegiat

A la vinya de l'avi n'hi havia un que ens regalava l'ombra i els seus fruits en època de verema. Buscar unes pedres però poder trencar la closca i seure'ns allà, picanttriant i menjant és un record que ha quedat gravat a la meva memòria
D'aquí van néixer aquestes pedres...


12 comentaris:

  1. I si en lloc d'ametlles són ametllons, la sort es converteix en luxe.

    ResponElimina
  2. jo tinc posada a casa la cadira de jaure just sota l'ametller. Sempre m'han agradat molt els fruits sex, potser per això el vaog plantar.

    ResponElimina
  3. Aquelles primeres ametlles, menjars sota l'ametller i trencades amb les pedres del voltant estaven delicioses. El pitjor és quan no trobaves una pedra dura i les que havien al voltant es desfeien totes, llavors et desesperabas fins que no aconseguies partir-les.

    ResponElimina
    Respostes
    1. cada terreny té lo seu, noi...
      pero segur que no et vas queda mai sense menjar-les !!

      nanit Alfons

      Elimina
  4. Ostres... m'has fet entrar gana!!!

    Ho arreglo ara mateix.

    Petons.

    ResponElimina
  5. Quin records més bonics els de la infantessa!
    Molt originals les pedres, m'agraden.

    ResponElimina
  6. Un record que ja m'havia fuit d'es cap.
    Bona idea per trencar ametlles.

    Bessets!

    ResponElimina
  7. Quan ho faig no puc evitar sentir-me com un mona...hhahahah

    nanit, bonica

    ResponElimina