dimecres, 10 d’agost del 2016

SOPA DE PEDRES ...


Com a tantes ciutats, a Figueres a raó de la crisi molts locals comercials han quedat en desús o estan en venda o lloguer i sovint presenten una imatge mig abandonada, per sort nosaltres tenim la Dolors Roig que s'hi ha revelat, i ha engegat una iniciativa que transforma aquests aparadors, amb la complicitat dels propietaris, en espais plens d'art i l'anomena Art a Figueres.


Personalment la iniciativa em va semblar genial, molt més encara quan m'ha cedit espai en un dels locals per poder lluir les meves pedretes.
Al cèntric local de la part alta de la Rambla, al costat mateix de l'Astoria, hi he fet un muntatge que he anomenat *sopa de pedres*



(El conte de la sopa de pedres explica que un soldat afamat demana menjar i ajuda i ningú n'hi dóna, dient que no tenen res. Llavors fa una sopa de pedres i aconsegueix que els infants, picats per la curiositat, l'hi vagin portant coses de menjar que tenen a casa i finalment tot el poble menja de la sopa del soldat.)
La meva idea ha sigut parar una taula, on el protagonista és una sopa de pedres, envoltada de totes les coses amb què cada un ha aportat...hi ha pedres amb fruites, bolets, fruits secs, flors, vi, raïms fins i tot música, flors i espelmes. Tot digne d'un gran àpat.!!
Fileres de formigues passegen per tota la taula, aprofitant les engrunes i recordant l'esperit surrealista de la ciutat.
El vi és un gran protagonista de la taula...com ho és d'aquesta terra, per això hi ha fulles de parra com a estovalles.
He fet aquest muntatge perquè tinc la sensació que és una mica el que ha fet la Dolors
...tenir una olla buida i posar-la al mig de la plaça del poble, ens ha sacsejat a tots una mica i ens ha ensenyat que cadascú hi podem aportar coses i que podem compartir per alimentar i activar ( fins i tot intel·lectualment ) la comunitat.

A l'aparador on hi ha el collage homenejo el mar, com no !! Però des d'una perspectiva prou peculiar...Unes gavines petrificades vigilen com uns peixos, ja encapsats, pesquen darrere d'uns horitzons de cordill sense aconseguir més botí que pedres amb motius mariners...





Us convido a passar-hi, a aquest i als altres locals i agraeixo a la Dolors i als propietaris d'aquests espais les facilitats per donar llum a la feina de molts artistes i artesans. 

11 comentaris:

  1. Bella combinació d'elements metòdicament col·locats en plena harmonia, fruit de xafar la nostra terra pam a pam i estimar el territori, com ens ho mostra aquesta genial artista. (AvNoc)

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies per les teves paraules av. amic meu
      ni les esperava ni les buscava, però moltes gracies !
      tu ho entens bé...

      Elimina
  2. Quina xulada!! :-))

    Recordo el conte de la "sopa de pedres"... L'explicàvem a catequesi per fomentar el valor de COMPARTIR...

    La teva SOPA DE PEDRES també té valors molt positius, com els té sempre l'art, la il·lusió, la imaginació... ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. sempre m'ha agradat aquest conte...i ara hi venia al pel !!

      una abraçada molt forta, Assumpta

      Elimina
  3. Més que lloar els dissenys de les pedres i el muntatge, que ho farà tothom, i de forma ben merescuda, deixa'm admirar-me per la quantitat de pedres que ets capaç de decorar. Potser perquè a mi em sembla molt difícil fer-ho amb tant detall, que no són només quatre pinzellades, però d'on treus el temps per fer-ne tantes, i amb un nivell tan alt??

    ResponElimina
    Respostes
    1. fa mes de dos anys que vaig començar amb aquesta falera i dos anys, son moltes estones
      encara aixi no t'enganyis...no son dibuixos molts d'ells..es transferencia d'imatge, pero no vol dir que no tinguis que buscar, netejar pulir, preparar les pedres i despres pintarles, vernisar-les....
      o et pensaves que stones venia de pedres?? hahahahhahhahah

      petons Xexu

      Elimina
  4. Una bona iniciativa per els locals, el poble i per tu. Sempre hi han coses bones per fer, falta que algú s'hi posi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. si noi...tothom rondina i critica, però només alguns s'arremanguen i es posen a treballar !!

      Elimina
  5. Respostes
    1. no ho diràs en serio ?
      tinguem al corrent ehhhh

      muak !!

      Elimina