dimecres, 30 d’octubre del 2019

L'ULL PROTECTOR...





El mal de d'ull es remunta a milers d'anys, les arrels d'aquesta creença arriben fins a Babilònia i l'antic Egipte. També s'observa entre els sumeris i els hitites.

  Les primeres referències escrites per al mal d'ull, es produeixen en tauletes d'argila, que daten del tercer mil·lenni abans de Crist. Els grans de àgata de qualitat excepcional, usats per protegir al portador contra la influència del mal d'ull, també van ser descoberts en sepulcres sumeris reals a Ur. A Turquia i Grècia, a través de les repúbliques de l'Àsia central, i totes les regions de Turkic de la Xina occidental - els seus efectes són veritablement creguts, i genuïnament temuts.



   Des de temps remots, els habitants de les riberes de la Mediterrània han cregut que els poders de l'ull blau preservaven de qualsevol tipus de desgràcia.


A Turquia, Grècia, Àsia central i tot el camí a les regions turques de la part occidental de la Xina - tenen molt presents els efectes del mal d'ull "es creu realment i veritablement temible".

  Durant tota la història s'ha cregut en el mal d'ull, i s'han utilitzat la ferradura, l'all, la dent de llop, l'espina seca, el plom, algunes pedres etc. com amulets o objectes protectors.

No sé si serà cert o no, però sempre he sentit debilitat pels ulls. Aqui us deixo alguns dels meus treballs en pedra així com unes fotos del procés de decoració i assecat de les mateixes









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada